Изтеглете Самоучителя ОЩЕ СЕГА !

аудио по френски

Добър самоучител по френски език

Вече сте си избрали самоучител по френски, купили сте си билет, събрали сте багажа и се готвите да потеглите за незабравима почивка във Франция? Със сигурност не сте избрали Франция случайно и сте чували прекрасни неща за това колко романтична и красива страна е. Знаете ли обаче нещо повече за френската култура?

Вестници и книги

Близо една трета от французите четат ежедневните вестници. Има 10 национални издания и 109 регионални, които годишно се продават в 4,7 милиарда броя. Всяка година се издават по 60 000 книги, като половината от тях са нови заглавие. Виждате колко много печатни издания има във Франция и, че това е една страна, която цени езика си и традиционния начин за поднасянето му. Добра идея е освен френски самоучител, да опитате и френски език за начинаещи онлайн. Все пак ще прекарате известно време във Франция, а сигурно ще ви се иска поне малко да разбирате какво пише навсякъде около вас.

Телевизия и кино

Гледането на телевизия остава любимото занимание на французина, който на ден прекарва по 3 часа и 23 минути пред телевизора. Има повече от 130 ТВ канала, разбира се по-голяма част на френски език. Ако сте преминали курсове по френски език, няма да имате проблем да разпуснете и вие пред телевизора,  макар че сигурно ще сте заети да се възхищавате на забележителностите.

За по-романтична вечер пък може да отидете на кино с половинката си и да се насладите на някой от хубавите френски филми. Именно във Франция е изобретен кинематографа, а днес страната е 2-рият най-голям инвеститор в киното.

Музеи и забележителности

Само Лувъра, Версайския дворец, музея Орсе и центъра за изкуства Бобур всяка година приветстват повече от 15 милиона души, именно културата е една от причините за се захванете със самоучител по френски език. Много от градовете във Франция са си архитектурни забележителности, а навсякъде извън Париж има поне по един музей. Пповече от 1500 исторически сгради са отворени за посетители, включително и най-популярната атракция – Айфеловата кула, която годишно е посещавана от 6 милиона души.

Това са само част от нещата, които може да видите във Франция. Определено няма да ви е скучно, а когато не сте наясно, попитайте французина, който любезно ще ви обясни и насочи. Това е разбира се в случай, че поне малко отбирате от френски език.

Ако пък с пристигането си във Франция уцелите някой фестивал, а такива има много (Интернет фестивали, музикални фестивали, исторически фестивали, седмица на науката и др.), ще имате дори още повече възможности да изпитате френската култура, защото в такива случаи обикновено отварят за публиката дори и такива сгради и забележителности, които иначе са затворени.

Театър и музика-уроци по френски.

Французите са нация, която цени традициите и като такава посещава много често театъра. Годишно се провеждат над 50 00 постановки, които са гледани от 8 милиона души. Така че, ако сте почитатели на театралното изкуство и все сте се оплаквали, че у нас няма къде да отидете на театър, във Франция определено няма да имате този проблем.

Това са само част от културните забележителности на Франция. Със сигурност няма да скучаете през ваканцията си и ще имате какво да разказвате след това на близки и приятели. Можете дори да се похвалите колко добре сте се справили с френския език благодарение на самоучител по френски.

Музиката е друго нещо, с което се отличава Франция. Тяхната музика е много интересна и приятна, защото френският език е благозвучен и гали ухото.

 

Leave a Reply